Velkommen til min blog

Velkommen.
Dejligt at du kiggede forbi. Håber du vil synes det er interessant at følge med i skabelsen af min drømmehave. Giv gerne din mening til kende med en kommentar.

onsdag den 28. august 2013

På besøg i Tante Grøns Have

I søndags gik turen igen til Mors. Jeg havde glædet mig til dagen, hvor jeg skulle besøge Tante Grøns Have.

Vi havde planlagt turen, så vi kunne være der i god tid inden Claus Dalby skulle fortælle om frodighed i sensommerhaven, så vi havde tid til at opleve haven og lade os inspirere.

Det er virkelig en smuk og frodig have med noget for alle sanser. Det fornægter sig ikke, at her bor et kreativt menneske, som har ladet sig inspirere af både Haven i Hune og Claus Dalbys havestil. Der var skønne farveafstemte bede med en overflod af blomster og planter i hver en krog.

Det var et skønt sammensureum af stauder, buske, sommerblomster, roser, liljer, dahlia mm. Det hele holdt på plads af buksbumhække og stenmelsstier. Haven var ikke så stor som jeg havde troet, men den var meget intens og imponerende.

Endvidere var der mange kroge, passager og rum, hvor der var smukt og stemningsfuldt indrettet og dekoreret. Det var tydeligt, at Tante Grøn har flair for indretning og hygge.Og selvfølgelig oplevede vi også Claus Dalby fortælle utrætteligt, ustoppeligt og uafbrudt i en time, om frodighed og blomstring i sensommerhaven. Han er virkelig en ildsjæl og en inspirator for alle os havetosser.


Der var tavshed i bilen, da vi vendte snuden hjemad. Vi havde hovedet fuld af indtryk, der skulle bearbejdes og spirende ideer, der skulle udtænkes.

Alt i alt en dejlig dag og jeg kan kun varmt anbefale et besøg i Tante Grøns Have.

7 kommentarer:

 1. Dejlige billeder du har taget - uanset hvor mange ser derfra, er der altid ny inspiration. Mange hilsener Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette. Tak for det. Ja, jeg kunne i hvert fald sagtens finde på at besøge haven igen, gerne i foråret. Hilsen Dorthe

   Slet
 2. Hej Dorthe
  Tante Grøns have ser spændende ud,og er da også på min ønskeliste af haver jeg gerne vil se. Jeg har lige siddet og læst dine sidste mange indlæg (jeg er virkeligt bagud)og må smile over dine kommentarer om ukrudt og haver der er vokset til..for det er lige sådan jeg også har det, en masse bar jord hvor ukrudtet kan udfolde sig. og nogle små planter som man går og ønsker gerne må skynde sig at vokse lidt til.
  Varme havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda. Hvor rart at have en lidelsesfælle. Jeg er selvfølgelig glad for min nye have, men må indrømme, ar jeg nogle gange drømmer mig tilbage til min frodige og tæt tilplantede parcelhushave.til gengæld har jeg nu optimale muligheder for at få opfyldt mine havedrømme. Det tager bare tid, at få drømmene realiseret. Hilsen Dorthe

   Slet
 3. Kære Dorthe.

  Tusind tak for alle dine pæne ord og for din herlige billedkavalkade fra vores have. Du har fotograferet nogle af de vinkler og "haveudsigter", som jeg selv holder mest af:o) Tusind tak for besøget. Hvor var vi heldige med vejret. Så heldig har man næsten ikke lov at være.

  Sikke en dejlig ny og stor legeplads, du har fået at boltre dig på:o) Nyd det! Nyd hele processen med at få dine havedrømme til at gå i opfyldelse. Nyd hvert et nyt bed, du graver ud til, nyd hvert en ny farve- og plantesammensætning, du finder på og nyd hver en blomsterdrøm, der går i opfyldelse. At kreere nye bede og haverum er det ALLERSJOVESTE og det gælder om at nyde processen, for pludselig en dag, har man ikke mere jord at lege med:o) Nu har du mulighed for at ikke at lave samme fejl, som du gjorde i din tidligere have. Vi lærer hele tiden noget nyt og bliver aldrig færdig udlærte.

  Måske vi ses til plantemarked i Vilsund imorgen? Det er en af de helt store årlige begivenheder i MIN havekalender. Det vrimler med fristelser overalt. En god måde at få fat i billige planter, hvis man er ved at starte en helt ny have op.

  Rigtig god weekend og endnu engang tusind tak.

  De kærligste hilsner og tanker fra Flade Bakker i skønt sensommer-aftenlys

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn.
   Tusind tak for din kommentar og den inspiration du giver videre, både i din have og i din skønne bog. Du har fuldstændig ret, det handler om at nyde processen, hver en velgennemtænkt og også impulsiv handling man foretager sig i sin have. Haven er jo en slags legeplads, hvor der ingen faste regler er, men man styres af lyst og passion. Herligt!
   God tur til Vilsund. Jeg tager i stedet på havetur til Hamborg for at se haveudstillingen "Jorden rundt i 80 haver". Mange hilsner og ønsker om en fantastisk weekend Dorthe

   Slet
 4. Kære Dorthe.

  DEN tur til Hamburg lyder rigtig rigtig spændende. Sikke en masse inspiration, du vil komme hjem med.

  Dorthe, lige et godt råd: Hvis du holder af den engelske havestil,
  er "Gardener`s World" med Monty Don og Carol Klein på TV FRI en helt helt vidunderlig inspirationskilde. Jeg kan slet ikke ikke anbefale det program nok. Jeg ELSKER det.

  Nyd din havetur jorden rundt imorgen. Håber du vil blogge om det.

  Selv tak:o)

  Fredagsslik-hilsner og kærlige tanker

  SvarSlet