Velkommen til min blog

Velkommen.
Dejligt at du kiggede forbi. Håber du vil synes det er interessant at følge med i skabelsen af min drømmehave. Giv gerne din mening til kende med en kommentar.

torsdag den 3. oktober 2013

En-to-mange

 
I den opstartsfase, som jeg er igang med i min nye have, handler det om at få skabt noget frodighed for rimelig få midler. Derfor bruger jeg en del tid lige for øjeblikket på at dele stauder, for på den måde hurtigst muligt at kunne dække jorden i bedene. Jeg forsøger på bedste måde, at bruge det jeg har og få mest muligt ud af det.
 
Det gør sig også gældende i det nyeste bed. Det lilla bed med vokseværk. På den måde opnår jeg også, at bedet byder på gentagelser. Altså den samme plante gentaget flere steder i bedet. Det kan jeg godt lide og jeg synes det giver lidt ro.
 
 

Jeg tager simpelthed stauderne fra den øverste del af bedet, som jeg etablerede sidste efterår, og deler dem og planter dem igen i den nye del af bedet.


Det er selvfølgelig en proces som tager tid, men jeg håber det lønner sig til foråret.


Og så har jeg jo også mine hosta, som jeg fik af min mor. De har også fået plads i det nye bed.

Det kan være svært at ane de små træer, som også er plantet i bedet, men jeg håber de er levedygtige og vil vokse sig store og stærke med lynets hast. Ja, det handler også om at være evig optimist.

7 kommentarer:

 1. Et dejligt arbejde der lønner sig. Til næste efterår, kan man slet ikke se at planterne er delt, og så kan du gøre det igen :-) Det er flot med gentagelser i bedene.
  Kærlig hilsen Fru Pedersen

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe,
  Ja, det er et stort arbejde med nye bede og deling af stauder. Jeg er selv i gang og knækkede endda min spade forleden - så det går vildt for sig!
  Men det er jo dejligt arbejde og god motion. Jeg er sikker på, at det bliver rigtig flot ved dig, så jeg glæder mig til at følge med også til næste år :-)
  Rigtig god arbejdslyst!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 3. Hej Dorthe
  Det er et stort men skønt arbejde, tænk bare på hvor flot det bliver til næste år ;o)

  SvarSlet
 4. Hej Dorthe.Er vild med faconen på dit nye bed.....elsker den organiske facon.Og godt at dele alle din stauder,,,,,og gentage dem i bedet.
  Det skal nok blive rigtig flot tid foråret.
  Har selv været igang med at dele og klippe ned.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det er sjovt, det med faconen på bedet. Det er ligesom kommet af sig selv.

   Slet
 5. Flotte store bede, du har fået lavet, det ser godt ud.

  SvarSlet
 6. Det er altid godt, når stauderne går igen flere steder i et bed :-)
  Kender alt til det med at ting tager tid, er selv i gang med at anlægge en større have.

  SvarSlet